De Homburg Draincleaner, een drainagereiniger die garant staat voor het eenvoudig reinigen van verstopte drainage. Door drainage in het land of in de kas groeien gewassen beter. Hierdoor zijn de werkomstandigheden bij zaaibedbereiding en oogst optimaal.

Reinig eenvoudig met onze Drainagereinigers!

Om ervoor te zorgen dat drainage optimaal blijft functioneren, is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Jouw drainagesysteem kan verstopt raken door ingroeiende wortels, klei, zand en ijzeroxide. Wanneer jouw ondergrondse drainage schoon is, zullen jouw gewassen beter groeien en zullen de werkomstandigheden tijdens de seizoenen optimaal zijn.

Onze drainagereinigers

Blizz

Meer functies en bedienings-gemak voor de vele hectares!

Delta

De perfecte basismachine voor iedere agrariër en tuinder!

Hurricane

De ultieme drainagereiniger voor de professional!

Verstopte drainage is te voorkomen met de Homburg Draincleaner

Om er voor te zorgen dat jouw drainage optimaal blijft functioneren is onderhoud noodzakelijk. Jouw drainagesysteem kan verstopt raken door ingroeiende wortels, klei, zand en ijzeroxide. Hierdoor ontstaat stijging van het grondwaterpeil en het risico op structuurschade neemt toe. Daarbij gaat de conditie van jouw grond helaas achteruit. Door het periodiek reinigen van jouw drainage blijft jouw grond in topconditie. Dit merkt u in de kwaliteit van de gewassen en jouw opbrengst. De drainagereiniger van Homburg maakt voor u hét verschil tussen misoogst en opbrengst!

 • Gebruiksvriendelijk
 • Betrouwbaar
 • Uiterst robuust
 • Homburg eigen productie
 • Op maat gemaakt

Download

Onze Draincleaners brochure legt alles uit!

De Homburg Draincleaner in het kort

 • Kwaliteitsmachine door het gebruik van hoogwaardige materialen
 • Uiterst stevige HPE-Spoelslang voor een langere levensduur
 • Homburg 2- of 4-wielaandrijving voor een betere grip en grotere slijtvastheid
 • Perfect reinigingsresultaat, dankzij de lage waterdruk van slechts 10 tot 12 bar op de spoelkop
 • Compacte bouw en een verbeterd design
 • De verschillende spuitkoppen bieden een technische oplossing voor elke grondsoort en -situatie
 • Het systeem reinigt zonder de structuur van de grond of de drainage aan te tasten
 • Compacte bouw en vernieuwd ontwerp
 • Door de keuze uit 3 typen is er voor iedereen een passende Draincleaner!

Eenvoudige bediening

De Homburg drainagereinigers zijn gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en uiterst robuust. Daardoor is aanschaf waar voor jouw geld. De eenvoudige bediening zorgt ervoor dat de gebruiker snel, makkelijk en efficiënt kan werken. Homburg Holland ontwerpt en bouwt de machines op basis van een jarenlange praktijkervaring. Door het importeursschap van Hardi, Väderstad, Garford en Ag Leader en onze visie is de ontwikkeling van de drainagereiniger een continue proces.

Agronomische kennis vormt de basis voor de vernieuwingen en ontwerpen, zodat voor iedere specifieke situatie een passende reiniger gebouwd wordt. Goed watermanagement, beter bodemleven en duurzame machines zijn hierbij de uitgangspunten.

Creëer je eigen Draincleaner!

Naast de standaard serieproductie van de Blizz, Delta en Hurricane modellen biedt Homburg Holland ook op maat gemaakte drainagereinigers.

Wilt u de arm aan de linker- of rechterkant, een opbouw op een waterwagen, een specifieke kleur of heeft u andere specifieke behoeften? Vraag het één van onze productspecialisten!

De perfecte golfbaan met de Homburg Draincleaner

Alle 365 dagen per jaar dienen golfbanen bespeelt te worden. Om dit te bewerkstelligen is het onderdeel ‘watermanagement’ cruciaal!

Homburg Holland heeft dan ook speciaal hiervoor de Blizz ontwikkelt: een compacte, wendbare en exceptionele machine om jouw drainagesystemen schoon te houden.

Eigen productie op maat

Homburg maakt de Draincleaners al 50 jaar zelf, gewoon in onze eigen fabriek. Hierdoor kan Homburg garanderen dat onze Draincleaners van topkwaliteit zijn. Jouw handgemaakte Draincleaner kan dan ook op je persoonlijke wensen aangepast worden. Omdat onze Draincleaners in onze eigen fabriek gemaakt worden, kunnen wij er op toezien dat u machine volledig en tijdig kan worden geleverd.

Training, know-how en garantie

Bij de levering van onze Draincleaners ontvangt u een gebruikshandleiding. Daarnaast is het ook mogelijk om een fysieke training bij te wonen via de Homburg Academy. Op elke Homburg Draincleaner bieden wij een garantie van een jaar.

U kunt vele cruciale vragen, antwoorden én feiten over de Homburg Draincleaners vinden in onze Homburg Academy. Wij van Homburg Holland houden er van om onze kennis en ervaringen van de afgelopen jaren met u te delen. Vragen over waarom, wanneer en hoe u de drainagereiniger moet gebruiken, worden op deze pagina beantwoord. Staat jouw vraag niet op onze Academy pagina? Dan kunt u altijd contact opnemen met één van onze productspecialisten.

 • Jan Straver

  akkerbouwer

  in Babyloniënbroek

  "In mijn ogen is HARDI TWIN FORCE het beste systeem voor mijn teelten. Ik had o.a. geen last van onkruid in de bieten dit jaar en dat komt echt door de spuittechniek met de fijnere druppen en de goede bedekking."