Duurzame precisielandbouw voor een betere toekomst

Het is een enorme uitdaging voor de landbouw om de groeiende wereldbevolking te blijven voorzien van gezond voedsel! Homburg Holland wil zijn steentje hieraan graag bijdragen en als belangrijke speler doorgroeien op het gebied van duurzame precisielandbouw. De medewerkers van Homburg kenmerken zich door hun specialistische kennis. Hightech kwaliteitsmachines voor zaaibedbereiding, zaaien, planten en het gezond telen van gewassen zijn de uitgangspunten waarmee wij de akker- en tuinbouwsector van dienst zijn.

Watermanagement

Zaai- en plantttechniek

Precisielandbouw

Gewasverzorging

Mechanische onkruidbestrijding

Grondbewerking

Efficiënter werken dankzij de beste merken

Homburg Academy

Of het nu gaat om kennis van de importeur, de kennis richting dealers en eindgebruikers of de kennis die intern bij Homburg Holland gedeeld wordt… Onze producten staan voor kwaliteit en bieden een oplossing in besparing (van middel of brandstof of tijd enz.). Die kennis willen we graag delen en toelichten, maar ook begeleiden.

Met het continu verbeteren van verschillende spuit-, zaai- en precisielandbouwtechnieken is een periodieke training geen overbodige luxe. Kennisoverdracht, zowel in het aankoopproces, tijdens, als ná aanschaf van een Homburg Holland machine, blijft daarom cruciaal.

Nieuws & agenda

 • Overname Holland Agri Machinery BV

  24 oktober 2023

  Activiteiten Holland Agri Machinery BV worden overgenomen door Homburg Holland en Lasse Doornbos

  Sinds 1 juli 2023 zijn Lasse Doornbos en Homburg Holland een samenwerking gestart door de activiteiten van Holland Agri Machinery over te nemen.
  HAM exporteert wereldwijd landbouwwerktuigen zoals oogstmachines, rooiers, tractoren, zaaimachines en ook onderdelen naar o.a. het Midden Oosten, Noord Amerika, Canada en Afrika. Lasse Doornbos is het gezicht van HAM en blijft nog 20% bij Homburg Holland werkzaam voor onder andere Homburg Draincleaners en merken zoals Väderstad en Zürn.

  De volgende stap voor Lasse

  Al langere tijd was Lasse Doornbos, vanaf 2006 betrokken bij Homburg Draincleaners als export manager, op zoek naar de volgende stap in zijn loopbaan. Overstappen met een gekleurde pet naar een ander merk was voor hem geen optie, maar een eigen onderneming in de landbouw wel.

  Lasse Doornbos: “Binnen Homburg Holland exporteren we wereldwijd machines en onderdelen zoals Homburg Draincleaners en SmartSOLUTIONS. Daarnaast weten handelsondernemingen en Nederlandse boeren in het buitenland ons met regelmaat te vinden. Door deze contacten deed zich de mogelijkheid voor om een bedrijf over te nemen. Samen met Jack Thibaudier en Wybren Roersma zijn we ons gaan oriënteren en zien we de potentie in de export van landbouwmachines.”

  Vergroten van export

  Voor Homburg Holland was de keuze om met Lasse in zee te gaan snel gemaakt. “De persoon maakt het bedrijf en met de kennis, het netwerk en de drive van Lasse zit het wel goed”, aldus Jack Thibaudier, CEO van Homburg Holland. “Wij zien mogelijkheden om de export van onze producten te vergroten naar bijvoorbeeld Amerika, Canada en Afrika. Deze nieuwe geografische markten zijn voor de export van verschillende machines en onderdelen interessant.”

  Samenwerking Lasse Doornbos en Homburg Holland

  De samenwerking tussen Lasse en Homburg voelt voor beide kanten goed. Lasse licht toe: “De kennis, contacten, ervaring en mooie merken vormen een waardevolle aanvulling voor HAM. We kennen elkaar door en door, hebben dezelfde manier van denken en kansen zien. Ik blijf nog 1 dag per week aan Homburg Holland verbonden en richt mij dan voornamelijk op de grote Draincleanersklanten en advies en ontwikkeling voor Väderstad en Zürn.”

  HAM wil zich onderscheiden door betrouwbaarheid, het nakomen van afspraken én de combinatie van veel kennis en ervaring. Zo brengen zij zorgvuldig de machines en onderdelen van A naar B.

Klanten over Homburg Holland

“Ik werk sinds 2012 met Homburg Holland samen als dealer. Homburg is een importeur met veel kennis van zaken en is praktisch ingesteld, dat is voor ons als dealer zeer belangrijk.”
Stievy van Nijnatten, Dealer Nouws Mechanisatie uit Rijsbergen

“Wij zijn uitermate tevreden over de service en ondersteuning die Homburg Holland aan ons verleent op het gebied van precisielandbouw.”

Kees van Dun, Loonbedrijf Van Dun uit Rutten

Kom in contact met onze dealers

Vind uw dealer

Op zoek naar een dealer in uw regio?
Zij helpen u graag verder!